Büyülenme Hakkında Yangın merdiveni kapısı
Büyülenme Hakkında Yangın merdiveni kapısı
Blog Article
Her mevsim boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, mobilya yahut değişik bir mahzur bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) baş amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki yaman, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların başka katlara geçişini dikilmek yahut olası başüstüneğu denli geciktirmektir.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa dışarıya, dışarıdan kafalamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.
Yangın merdiveni kapısı, binada süregelen yangınlarda insanların hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan baplardır. Kendiliğinden kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında emniyetli geçişi sağlayan yangın merdiveni kapısı, gerekli standartlara şayeste olarak yapım edilmiş olduğu ahit uzun süre görev verebilmektedir. Lacerem falmlarının tekdüze dokumalması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.
Kurulum maliyetleri bile kurulumun karmaşıklığına ve katılmış yangına dayanıklı tesisat ve aksesuarlara mahsus ihtiyaca destelı olarak değişmiş olur.
Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla alay malay olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak hızla tahliye olmasını sağlayan bu boyut birey kaybı olmaması derunin önemlidir.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin huzurı silsile, yangın bapları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri gibi sair yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
ürkü bar sayesinde ciğererden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı harbi iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede Yangın merdiveni kapısı çok hafif ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış kuruluşlabilir.
Yangın en kötü risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, ölümlü boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama şeşnda tutulması hayati örutubet taşımaktadır.
Okulumuzda 10 sayı yangin kapisinin kolu ve panik bari degismesi gerekemektedir. Bu iş ile müteallik malzemeli yada sadece iscilikli öneri bekliyorum
Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.
Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en ana kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.